Per les zebres, els pingüins i les girafes del Zoo de Barcelona el dia de Nadal és com qualsevol altre dia de l’any. Però no per alguns dels barcelonins que tenen per tradició un passeig per les instal·lacions per fer gana abans del dinar de Nadal. És el cas de l’Alejandro i la Maria, que han convertit la visita en un antídot per no trobar a faltar la família que tenen lluny: “Tota la família és a Mèxic i venim al zoo perquè no tenim res a fer. A nosaltres ens encanta i ja fa anys que ho fem“. Altres visitants també ens expliquen que aprofiten el carnet de soci per fer una visita matutina, aprofitant que no hi ha aglomeracions.

Zoo de Barcelona

Un dels dies amb menys afluència de visitant de tot l’any

El de Nadal és un dels dies de l’any amb menys afluència de visitants. La majoria aquest matí eren turistes, que han decidit passar les festes a la ciutat i han triat passejar entre orangutans i lleons marins en aquesta data assenyalada: “Normalment celebrem el Nadal a casa, però aquest any és diferent perquè l’hem decidit passar a Barcelona”, explica una família vinguda d’Àustria. “No seguim el cristianisme perquè som hinduistes. Però igualment tenim vacances i hem decidit venir aquí”, diuen uns visitants de la Índia.

Només obert durant el matí

El Zoo de Barcelona aquest 25 de desembre només està obert al matí, tot i que a la tarda hi queden els cuidadors per fer les rondes d’alimentació dels animals. Ells en tenen cura els 365 dies de l’any, sense excepció cap dia, ni el de Nadal.