Centenars de joves van celebrar les hores posteriors al dinar de Nadal ocupant la via pública al carrer de Mandri, a Sarrià – Sant Gervasi, i bloquejant la circulació del trànsit privat. És una imatge que ja es va produir el 2021, quan hi havia toc de queda i alguns van aprofitar per sortir a divertir-se en un moment de moltes restriccions. Enguany, l’escena ha estat aquesta: molts joves xerrant, bevent i passant l’estona al mig del carrer amb amics o companys. Ja entrada la nit, un dispositiu ampli de la Guàrdia Urbana va desallotjar-los de la calçada.

Un mínim de quatre furgonetes de la Guàrdia Urbana van desplegar-se aquest diumenge pels volts de les 20.30 h al carrer de Mandri mentre un gruix de persones ocupaven la calçada, on passaven les últimes hores del dia de Nadal. Els agents de la policia municipal van baixar dels vehicles i van avançar la línia per fer-los fora i garantir la circulació del trànsit privat.

carrer mandri

Retirada de les restes de la botellada a Mandri

Després, van passar els serveis de neteja per retirar les restes de la botellada. Alguns usuaris han compartit a les xarxes socials els moments previs al desallotjament, amb molts joves ocupant la calçada.

Tal com han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra a betevé, no va haver-hi cap desplegament per part de la policia catalana en aquest punt de la ciutat i, per tant, només hi va actuar la Urbana.

Les restes de les botellades

Hores després, a les 12 h d’aquest dilluns, 26 de desembre, a Mandri encara hi havia restes de les botellades del vespre i la nit anteriors. betevé ha pogut parlar amb alguns veïns, que confirmen que l’enrenou era important. “El soroll era brutal, i això devia durar gairebé dues hores. A les 22 h ja va venir la policia i va evacuar els joves”, explica un d’ells.