Els cambrers del Chico Bar, al carrer de Mandri, no donaven a l’abast aquest dilluns, dia de Nadal, a causa del multitudinari botellot que va acabar amb un miler de persones desallotjades per la Guàrdia Urbana. José Alejandro Rodríguez, un dels cambrers, ha explicat a betevé que a les sis de la tarda, en acabar els àpats de Nadal, molts veïns “van baixar de cop” i “van trucar els amics” i van començar a demanar beguda.

Quatre hores més tard, a les deu de la nit, la majoria dels locals que estaven oberts al carrer s’havien quedat sense existències i van decidir tancar. Es dona la circumstància que tres d’aquests establiments pertanyen al mateix grup empresarial —entre aquests el Chico bar. Tot i això, el botellot va continuar amb llaunes que els participants compraven a les botigues properes.

“Tradició de Nadal” o incivisme?

betevé ha recollit opinions diverses entre el veïnat del carrer de Mandri. Edu Domingo, per exemple, assegura que “si tallen carrers en diumenge, com fan a Sants o a Gràcia, no veig malament que es talli aquí la tarda del 25 per celebrar, si no es fa mal a ningú“. Altres veïns asseguren que són només joves divertint-se i que “tots hem estat joves algun cop. Apunta que, si es tracta d’un cop l’any, “no és gaire greu”. Aquesta celebració al carrer de Mandri ja fa tres anys que té lloc. Virgínia Guinda, una altra veïna, diu que ja “forma part, una mica, del Nadal”·

Altres veïns, com Fernando Talón, explica que al matí s‘ha trobat restes del botellot i que el carrer ha quedat “fet una porqueria”. Sebastià Sants lamenta que “aquest any semblava que la Guàrdia Urbana ho permetés”, perquè van tallar els carrers adjacents. Ho considera “una manca de respecte al veïnat” que no podia passar per anar a casa seva.