inspeccio locals oci nocturn

La Guàrdia Urbana ha precintat tres locals i ha detectat més d’un centenar d’infraccions després d’una inspecció massiva als locals d’oci nocturn i comerços del “triangle golfo” del Poblenou. Segons avança ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, aquest macrodispositiu a punts conflictius de la ciutat es fa en el marc del Pla endreça.

Una trentena de locals inspeccionats

La magnitud del dispositiu ha estat considerable i s’ha estès entre el dia i la nit. En total, s’han inspeccionat 33 locals, en els quals s’han detectat 102 infraccions. A més, durant la nit es van precintar dos dels locals i un tercer local es va tancar durant el dia.

Per agafar els responsables dels locals desprevinguts i evitar que es corregués la veu, els inspectors van actuar alhora en tots els establiments. Tot i això, no es van registrar incidents i la festa no es va aturar en cap moment, exceptuant els locals que es van tancar.

L’agència tributària se suma al dispositiu

És habitual que aquest tipus d’establiments rebin inspeccions periòdicament, però no d’aquesta magnitud. En aquest dispositiu han participat un centenar de persones, entre els quals hi havia inspectors, policies uniformats, agents de paisà, bombers, tècnics de l’Agència de Salut Pública, inspectors de Treball, Medi Ambient, de l’Institut Municipal d’Hisenda i inspectors d’hisenda de l’Agència Tributària, per comprovar que no hi havia irregularitats en les facturacions i l’ús dels datàfons.

Els locals de Ciutat Vella, en el punt de mira per Halloween

El del “triangle golfo” és el segon gran dispositiu d’inspecció que, enguany, s’ha fet en locals d’oci nocturn de Barcelona. El mes d’octubre passat, l’actuació es va repetir a Ciutat Vella poc abans de les celebracions de Halloween i la castanyada. A més, l’Ajuntament assegura que les inspeccions es repetiran les properes setmanes en altres punts de la ciutat.