(ACN) ElCant de la Sibil·la‘ interpretat pel Cor Francesc Valls torna a la Catedral de Barcelona la nit de Nadal. La representació sacra es podrà escoltar a les 22.30 h, abans de la missa del gall presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. En aquesta ocasió, el compositor encarregat de la revisió contemporània de la música ha estat Benet Casablancas. Igual que els últims anys, la mezzosoprano Mariona Llobera encarnarà la Sibil·la i la direcció també anirà a càrrec de Pere Lluís Biosca. A Barcelona, es pot escoltar la nit de Nadal en vuit parròquies o temples.

El Cor Francesc Valls participa per 15è any consecutiu

Un any més, i ja en són 15, el Cor Francesc Valls participarà en el ‘Cant de la Sibil·la’. El de la Catedral de Barcelona té de particular que cada any un nou compositor és l’encarregat de fer-ne la revisió i els espectadors fidels saben que sempre hi trobaran alguna diferència.

En declaracions a l’ACN, el compositor Benet Casablancas ha assegurat que per ell ha estat “un repte important” perquè aquesta litúrgia és “un material mil·lenari i molt estimat”. A més, ha afegit que alhora li va cridar l’atenció de l’encàrrec el fet de poder treballar combinant “tradició i modernitat”.

El també professor del conservatori del Liceu ha explicat que ha treballat “a partir del guió original del ‘Cant de la Sibil·la'” i que, per tant, aquesta melodia hi és molt present. Tot i això, també s’hi trobarà el seu estil particular, ja que “és important escriure amb el propi llenguatge”, ha comentat Casablancas.

Mariona Llobera encarna la Sibil·la

Precisament, on s’aprecien els canvis cada any és un cop acaba el moment més emblemàtic, quan la Sibil·la, a dalt del balcó fa el seu cant i avisa de la terrible profecia. Per cinquè any consecutiu, la mezzosoprano Mariona Llobera es posa en la pell d’aquest personatge. Llobera ha explicat que “sempre hi ha un punt d’emoció, perquè no només és cantar, sinó també interpretar”. El motiu, per a ella, és que “és una posada en escena molt intensa”.

Què vols saber del Nadal 2023?