Els àpats de Nadal acostumen a començar setmanes abans de festes: a casa de qui celebrarem Nadal o Sant Esteve? Presa la decisió, quin menú prepararem? I un cop triat, cal començar a planificar la compra dels productes, la preparació i, arribat el dia, parar bé la taula per a la celebració. La cosa no s’acaba aquí, perquè després de la sobretaula toca recollir i fer mans i mànigues per deixar-ho tot net i endreçat.

Hi ha qui tria seguir amb la tradició de reunir la família al voltant d’una taula en els àpats de Nadal o de Sant Esteve, però ho fa donant-li una clau de volta a la tradició: fer-ho en un restaurant. Una fórmula que estalvia molta feina, però molta.

Reserves al 100 %

Això ho noten a restaurants com Via Granados o L’Olivé, consultats per betevé per a l’ocasió: “Passi el que passi, la gent celebra Nadal i s’organitza per anar-se’n a dinar o sopar fora“, explica el director de L’Olivé, Àlex Amiguet.

Tant que, recalca Amiguet, “fa mesos que ho tenim tot reservat” de clients “que són repetidors”. El gerent de l’establiment, Florin Chis, explica que “hem notat que la gent té ganes de sortir i de consumir”. Des del restaurant concreten que “tindrem els torns doblats“.

“Per Nadal i per Sant Esteve ho tenim tot al 100 %””
Florin Chis, gerent de Via Granados

Menús tradicionals

Aquesta “nova” tradició de celebrar Nadal o el Sant Esteve fora de casa, els qui opten per a aquest mètode busquen un menú tradicional: “Escudella i carn d’olla, acompanyat de capó farcit de passes i pinyons”, detalla Àlex Amiguet, com a oferta de L’Olivé, a un preu que frega els 80 euros per persona.

Tot i la inflació, els dos restaurants consultats per betevé asseguren que l’augment de preus no fa enrere les ganes de celebració. A Via Granados, Florin Chis, detalla que “hem ajustat els preus perquè els nostres clients no ho notin” i gaudeixin d’un menú, també tradicional, basat en canelons, sopa de galets i carn d’olla.