Un any més, la comunitat de Sant Egidi asseu a taula més de 1.500 comensals sense recursos perquè puguin viure el dinar de Nadal en companyia. L’àpat solidari reuneix persones sense llar, refugiades, gent gran amb dificultats o famílies en situació de vulnerabilitat arreu de Barcelona. Se celebra a la ubicació de sempre, a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, on s’han aplegat 160 persones, i en altres vuit indrets de la ciutat, gràcies a la feina dels 800 voluntaris que ho fan possible. L’ofereixen a altres municipis, com Madrid, Manresa i Tarragona.

dinar Sant Egidi
Més de 160 persones s’han reunit a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

Desenes de voluntaris han treballat des d’aquest 25 de desembre al matí a la basílica del barri Gòtic per tenir-ho tot a punt, tant els plats com els obsequis nadalencs que s’entreguen als comensals. El menú és ben tradicional: sopa de galets, canelons, pollastre amb prunes i dolços de Nadal per tancar l’àpat. La comunitat planteja el dinar de Nadal com una gran festa de pau, generositat i fraternitat en un context amb dos conflictes bèl·lics oberts: la guerra entre Israel i Hamas i la d’Ucraïna, que va esclatar fa gairebé dos anys, el febrer del 2022.

Més de 40 anys de tradició

El dinar de Nadal de Sant Egidi és una tradició que va néixer el 25 de desembre del 1982 a Roma, a la basílica de Santa Maria in Trastevere. Aquell primer dinar va reunir 47 persones, entre les quals n’hi havia 22 sense recursos. Justament l’any passat es van complir els 40 anys de la cita i l’àpat solidari de la comunitat va reunir fins a 1.500 comensals a tot Barcelona, 150 dels quals a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor.