Al Jaume i la Júlia els agrada molt convidar els seus amics a sopar a casa, però sempre fan pizzes i volen innovar preparant receptes que puguin cuinar ells mateixos i siguin més saludables. En aquest capítol, l’Ada els ensenya a fer una focaccia de tomàquets secs, amb olives, formatge, herbes… i tots els ingredients necessaris per sorprendre els seus convidats!

Ingredients per fer una focaccia de tomàquet, olives i formatge:

– 250 g de farina de força
– 250 g de farina normal
– 100 g de llet
– 100 g d’aigua
– 100 g d’oli d’oliva
– 30 g de llevat premsat
– 7 g de sal
– ceba caramel·litzada
– tomàquet triturat
– 100 g de tomàquets secs
– 50 g d’olives negres
– 50 g de formatge parmesà ratllat
– herbes provençals

Troba’ls a :
Ametller Origen

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Veure com fer la ceba caramel·litzada” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/que-faig-avui-per-sopar/sofregit-ceba-tomaquet-recepta-ceba-caramelitzada/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Preparació de la recepta de focaccia:

1.- Barregem la farina de força, la farina normal, el llevat i la sal.
2.- Hi afegim els líquids: aigua, oli i llet i ho pastem fins que aconseguim que la massa quedi
ben llisa i es desprengui de les parets.
3.- Estirem la massa amb el corró, no ha de quedar gaire fina.
4.- Deixem fermentar la massa.
5.- Pintem la massa amb la salsa de tomàquet i hi posem la ceba caramel·litzada, el tomàquet
sec (es pot afegir l’oli del tomàquet sec) i les olives negres a sobre.
5.- La cobrim amb el formatge parmesà, les herbes i la fiquem al forn a 180o de temperatura
durant 30 minuts.
6.- La traiem del forn i la pintem amb oli.

Ja la tenim llesta per menjar!