En el marc del programa d’innovació social, el Centre Cívic Pere Quart reserva cada trimestre dos tallers de cuina saludable per a les entitats del districte que treballen per la inclusió de persones amb discapacitat. El taller el dirigeix una dietista i ensenya als usuaris receptes per aprendre a cuinar de manera saludable. El primer taller del trimestre s’ha fet aquest mes de febrer i els usuaris han après dues receptes d’hamburgueses vegetals: una de bròquil i una altra de mongetes vermelles.

Més autonomia personal

Aquest tipus d’activitats, a més de donar a conèixer maneres saludables de menjar, permeten als usuaris avançar en la seva autonomia personal ja que la idea és que puguin aplicar a casa el que aprenen en aquests tallers. “Quan arriben a casa expliquen el que han fet aquí i és una manera d’integrar-los també a fer totes les coses del dia a dia“, explica Rosa Aznar, monitora del Taller Ocupacional Ariadna. A més, quan acaben el taller també envien les receptes per escrit a les famílies.

Una cuina adaptada

El Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart disposa d’un espai de cuina adaptat des que es va ampliar l’equipament el 2016. Tenir aquest espai ha permès que, a més de participar en els tallers de cuina amb una dietista, algunes entitats del barri també el puguin utilitzar de manera regular per a les seves activitats. Els usuaris del Taller Ocupacional Ariadna, per exemple, hi van cada dimecres a esmorzar: fan la llista de la compra, van a comprar, utilitzen la cuina adaptada per preparar-se l’esmorzar i se’l mengen allà mateix.