La segona edició dels Premis Barcelona Restauració han reconegut el restaurant Granja Elena en la categoria de qualitat gastronòmica per representar l’alta gastronomia de barri al districte de Sants-Montjuïc. Granja Elena acumula 45 anys de trajectòria al número 228 del passeig de la Zona Franca, un emplaçament “a priori” difícil per obrir-hi restaurant.

Una història teixida pas a pas “sempre mirant endavant i sense fixar-se en el que feia el del costat”, explica el Borja Sierra, parafrasejant el que li deia el seu pare. El negoci va començar com a granja i xarcuteria i va acabar evolucionant cap a restaurant amb la mare del Borja, l’Olga, i el mateix Borja als fogons. “La primera vegada que hi vaig venir tenia 18 anys i avui en tinc 70 i encara estic aquí”, diu la Maribel, una de les clientes més fidels al lloc.

Clientela del barri però també d’arreu del món

Aquest dimarts el restaurant també és ple a vessar. “M’agrada com són, com et tracten, com et serveixen. Tot és de qualitat. Jo vinc cada dia a esmorzar”, explica l’Anna. Els clients s’han assabentat del premi que ha rebut el Granja Elena: “És un reconeixement, no només a ells sinó també al tipus de negoci, al que fan i a la qualitat. Barcelona necessita molts llocs com aquest”, explica un treballador de la zona que també hi esmorza a diari.

A banda de veïns i residents d’altres barris, a poc a poc creix la clientela que hi arriba, fins i tot, de l’altra punta del món: “És un dels nostres punts forts. La clientela variada que tenim. Venen també turistes del Japó, els Estats Units i Nova Zelanda”. La difusió que fan del restaurant al seu compte d’Instagram explica en part aquest ressò.

La força d’Instragram

“Va començar com un joc i ara cada dia ens reclamen la foto del plat del dia”, explica divertit el Borja. Però l’èxit, diu, “és fruit de moltes causes i no de la casualitat”. “Fa molts anys que treballem amb honestedat”. El xef del Granja Elena creu que avui dia hi ha molts “petits restaurants” que fan “cuina amb majúscules”. Ells ho continuaran fent des del passeig de la Zona Franca: “El meu pare tenia molt clar que la Granja Elena havia nascut aquí i si algun dia ha de morir ho ha de fer a la Zona Franca”.

Premi d’integració al barri per El Tomás de Sarrià

Els Premis Barcelona Restauració també van distingir el restaurant El Tomás de Sarrià en la categoria d’integració en el barri, per ser patrimoni de districte i de Barcelona amb un segle d’història.