Tots tenim el nostre restaurant de referència al barri, aquell que, per un motiu o altre, s’ha convertit en el nostre local de confiança. La restauració de proximitat també té els seus premis, els Premis Barcelona Restauració, que, en la segona edició, han volgut premiar tres restaurants que destaquen per la relació amb el barri on es troben.

Premi a la qualitat gastronòmica

Restaurant Granja Elena, del districte de Sants Montjuïc. Representa l’alta gastronomia de barri, tal com els agrada dir als propietaris. La Granja Elena destaca per la gran oferta d’entrepans gurmets i per obrir les portes al barri des de fa 40 anys. Els seus platets d’alta cuina han creat una parròquia de clients fidels a aquest restaurant familiar del passeig de la Zona Franca.

Premi d’integració en el barri

El Tomás de Sarrià, del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Aquest any el premi al local més integrat al barri és per a tota una institució de Sarrià – Sant Gervasi, El Tomás. Famós a tota la ciutat per les seves braves, el negoci compleix 100 anys i molts barcelonins han visitat per primera vegada el barri de Sarrià atrets per la singular oferta gastronòmica d’aquest bar de tota la vida.

Premi al local notori o innovador

Restaurant En Ville, del districte de Ciutat Vella. Aquest restaurant de cuina de mercat catalana i francesa destaca per oferir una carta adaptada totalment als celíacs, una necessitat gastronòmica cada vegada més demandada. Aquest restaurant del barri del Raval es troba a més en un edifici emblemàtic de l’arquitecte valencià Rafael Guastavino.

Tots els restaurants de barri de Barcelona 2018

Ciutat Vella: Restaurant Robadora, L’Òstia Taverna Gastronòmica de la Barceloneta, En Ville

L’Eixample: Agust Gastrobar, Casa Dorita, Artte

Sants-Montjuïc: Granja Elena, Petit Montjuïc, La Porca

Les Corts: Rabbar, L’Escopinya i el Cuco, Metric Market

Sarrià – Sant Gervasi: Vivanda, El Tomás de Sarrià, Bodega Pàdua

Gràcia: Roig Robí, La Pepita, Garden Pizza by Rafa Panatieri

Horta-Guinardó: Bar Restaurant Ginés, Las delicias del Carmelo, Marticoffee

Nou Barris: L’Hostalet, La Forquilla, Bar la Cholita

Sant Andreu: El Palomo Cojo, Can Pere Tapes, Medina

Sant Martí: Els Pescadors, Can Recasens, La Clotenca