A favor de la cuina ràpida? Error! Si vols menjar de manera àgil i equilibrada preparant plats d’allò més saborosos, no es tracta de cuinar ràpid sinó de fer-ho de manera organitzada, com es fa al món de la restauració professional. L’Ada t’explica què són els fons de nevera i per a què et serviran. Comença a rumiar què fas aquesta setmana per sopar mentre preparem tres sofregits indispensables: sofregit de ceba, de ceba i tomàquet, i ceba caramel·litzada. Tot, en un pot!

Ingredients per fer sofregit de ceba i tomàquet

– ceba
– tomàquet triturat natural
– sal
– sucre
– oli d’oliva

Troba’ls a:
Ametller Origen

Preparació de la recepta de sofregit

Sofregit de ceba:

– Piquem la ceba a daus molt petits. La coem a foc lent amb una mica de sal i un raig d’oli, durant 20 minuts la removent constantment.
– La retirem quan quan estigui lleugerament daurada i translúcida. Reservem una mica de ceba sofregida. La resta la posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap avall per tal que faci el buit.

Sofregit de ceba i tomàquet:

– A la ceba reservada, hi afegim el tomàquet triturat i ho coem a foc mitjà durant 30 minuts més. Ho hem de remoure de tant en tant i hem de tapar l’olla perquè el tomàquet no esquitxi.
– Ho posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap avall per tal que faci el buit

Ceba caramel·litzada:

– Tallem la ceba en tires fines. La coem a foc lent amb una mica de sal, una cullerada de sucre i un raig d’oli durant 30 minuts i la removem constantment.
– La retirem quan tingui un to marró fosc i translúcida. La posem en un pot de vidre quan encara està calenta, tanquem el pot amb força i el deixem cap avall per tal que faci el buit.