El president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, ha carregat contra l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a qui ha acusat de “fer veure que canvia per no canviar res” i de “fer polítiques de Colau sense Colau”, després de nou mesos al govern. Des d’una conferència a El Born CCM, Trias també ha retret a Collboni haver donat l’esquena a Junts per fer un pacte de govern: “No ens volen per governar, no ens han volgut per fer el canvi que la ciutat reclama”.

Dues setmanes després del primer “L’alcalde respon” de Collboni, Xavier Trias ha confirmat el no al pressupost municipal del 2024 (que l’alcalde vol dur a votació definitiva al plenari d’aquest mes de març) perquè “no podem votar un pressupost d’un govern que no funciona”. La formació de Trias ja va fer un vot contrari en la primera votació dels comptes i va evidenciar les distàncies amb Collboni la setmana passada.

Votarem en contra del pressupost de Collboni. Farem una oposició exigent i serem una autèntica alternativa”
Xavier Trias, president del Grup Municipal de Trias per Barcelona

“Imprescindible” rellevar Albert Batlle

A la conferència Trias també ha parlat de seguretat. Ha recordat que els fets delictius a Barcelona van anar a l’alça l’any passat i ha criticat que, en comptes de redreçar la situació, Collboni “anuncia invents” com crear un alcalde de nit. A més, Xavier Trias ha demanat el relleu del tinent d’alcaldia Albert Batlle com a màxim responsable polític de la seguretat a la ciutat, després de cinc anys al càrrec: “Any rere any ha estat un fracàs”.

És absolutament imprescindible canviar la direcció política de la seguretat i rellevar el regidor. Cal obrir una nova etapa”

L’amnistia, clau en el comiat de Trias?

On no ha estat tan clar el líder de Junts a Barcelona és a marcar una data al calendari per deixar l’Ajuntament i el grup municipal. Des de la campanya de les eleccions municipals Trias avisa que plegarà i no esgotarà el mandat, però a mesura que ha passat el temps, ha anat deixant per a més endavant la decisió.

Aquest dilluns Trias ha dit que “no serà avui ni serà demà”, sinó que “encara estaré un breu temps a l’Ajuntament”. Ara bé, ha posat un nou element al damunt de la taula que podria donar una pista per marcar una data de l’adeu: l’amnistia.

Vull veure com evoluciona l’amnistia i tinc ganes de saludar a Barcelona persones que fa set anys que no han pogut tornar”