L’alcalde, Jaume Collboni, ha enviat un missatge als comuns d’Ada Colau perquè donin suport al pressupost del 2024 que s’ha de votar de forma definitiva en el ple del 22 de març. Sense anomenar directament Barcelona en Comú, ha apel·lat a “aquells que diuen que volen defensar el medi ambient i la transició verda” perquè permetin que els comptes puguin tirar endavant.

Collboni ho ha dit en la presentació del punt de recàrrega número 1.000 de la xarxa pública Endolla Barcelona. L’alcalde ha recordat que inversions com aquesta a favor de la descarbonització “es fan amb un pressupost públic aprovat”. Per això, ha fet una “crida a la responsabilitat de tothom” perquè l’Ajuntament i també la Generalitat puguin aprovar els comptes del 2024. En tots dos casos, el vot dels comuns és clau.

Deixeu-me que cridi a la responsabilitat de tothom per fer possible tenir pressupostos, sobretot d’aquells que diuen que volen defensar el medi ambient”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Pressupost sense pacte de govern

El missatge de Collboni arriba després que en l’última reunió entre PSC i BComú, divendres passat, el govern municipal descartés pactar un executiu de coalició abans de la votació dels comptes, condició que posen els de Colau per votar sí al pressupost. Per ara, el PSC només té assegurat el vot d’ERC, amb qui va signar un acord, però no en té prou. Si no té més suports, haurà de recórrer a una qüestió de confiança per aprovar els comptes.