El PP de Barcelona tem que els socialistes acabin d’ampliar el govern municipal i que es trenqui “l’esperit de la investidura” amb què Jaume Collboni va arribar a l’alcaldia (gràcies als vots de BComú i el PP). El portaveu dels populars, Juan Milián, ha recordat a Collboni que el van votar com a alcalde per “governar sol però per a tots els barcelonins”, i creuen que això es pot “frustrar” si acaba entrant algun altre grup al govern municipal.

“Defensem que Collboni dialogui amb tothom, però no volem que entrin ni comuns ni ERC”, ha explicat Juan Milián, que veu en els republicans “el pitjor dels comuns i l’independentisme”. El portaveu municipal del PP ha confirmat que tornaran a dir “no” al pressupost en la votació definitiva que es farà al ple del 22 de març perquè veuen continuisme amb els governs d’Ada Colau.

“El pressupost de Colau amb estelada”

De fet, Milián ha assegurat que els comptes per al 2024 són “el pressupost de Colau amb una estelada”, en al·lusió a l’acord del PSC amb ERC. El PP defineix aquesta entesa com “un pacte fosc” i denuncien que “no sabem cap a on aniran” les inversions que han acordat. De moment, Collboni només té assegurat el vot d’ERC i està enlaire el de BComú, que reclamen un pacte de govern que el PSC ja ha dit que no farà abans dels comptes.