El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha explicat que la formació de Xavier Trias ha tancat la porta definitivament a fer govern amb l’alcalde, Jaume Collboni, després que no hi hagi hagut més trobades entre la formació i el PSC “des de fa temps”. De fet, a finals de gener, el grup municipal ja va avisar que aturava les converses amb Collboni. Aquest divendres, però, Martí Galbis ha anat més enllà i ha reblat: “Hem descartat completament formar part de cap equació que tingui a veure amb la governabilitat de Barcelona“.

“Han tancat un acord amb ERC i cada dia es barallen amb els comuns. Aquesta no és la nostra pel·lícula”, ha lamentat el portaveu de Junts al consistori. Galbis també ha avisat que faran oposició “exigent i responsable” i que això no és incompatible amb el fet d’arribar a acords en benefici de la ciutat: “La feina que havíem de fer des del govern la farem des de l’oposició”.

La posició de Trias, que ha anunciat el seu portaveu, també aventura un no a la votació definitiva del pressupost municipal del 2024, que Jaume Collboni vol dur al plenari d’aquest mes de març. Per ara, el govern del PSC només té garantit el suport d’ERC (amb qui ha signat un pacte pressupostari), però no en té prou per aprovar els comptes per la via ordinària. La clau la podrien tenir els comuns d’Ada Colau, que insisteixen en vincular el pressupost a un pacte de govern.