Les negociacions entre el govern de Jaume Collboni i els comuns d’Ada Colau són en un atzucac. Aquest divendres –en l’última trobada a dues bandes– BComú ha insistit al PSC que vol un pacte de govern abans de votar el pressupost municipal del 2024 al ple del 22 de març; ara bé, després de la reunió, el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha assegurat que veu bastant difícil que en 15 dies facin un govern.

De fet, Valls ha recordat que el govern de Collboni en aquest moment només està disposat a parlar del pressupost i que en cap moment han parlat de govern. És totalment el contrari del que defensa Barcelona en Comú: també després de la trobada, la portaveu de la formació, Janet Sanz, ha lamentat que l’executiu no vol crear un espai per parlar d’un acord de govern i per això ha denunciat: “El PSC ens demana un xec en blanc”. Un vot, ha dit, que no estan disposats a donar.

Els comuns, més propers al “no” al pressupost

Sanz ha pressionat Collboni, a qui ha recordat que, en l’aprovació inicial dels comptes, BComú va fer un vot positiu en espera de teixir un acord de govern i que, si no s’arriba a aquest pacte abans del ple del 22 de març, els comuns es decantaran pel no al pressupost a la votació definitiva: “Si això es manté així fins al dia 22, el vot serà que no”. Malgrat tot, Janet Sanz ha deixat la porta oberta a seguir parlant amb el govern Collboni.