L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquest dijous en la trobada anual amb periodistes “L’alcalde respon”, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya al Disseny Hub Barcelona. betevé ha emès en directe la conferència i aquí la podeu recuperar íntegra.

La trobada arriba en ple debat sobre l’aprovació del pressupost del 2024 a l’Ajuntament de Barcelona i un possible pacte de govern. Els comptes van superar el primer tràmit en comissió amb el sí d’ERC i BComú. El govern de Collboni va tancar un acord pressupostari amb els republicans i demana responsabilitat als comuns per aprovar definitivament els comptes en el ple del 22 de març.

“No ens aixecarem de la taula fins que tinguem pressupost”, ha afirmat Collboni, que s’ha mostrat convençut de poder donar llum verda als comptes el 22 de març, tot i que els d’Ada Colau exigeixen entrar al govern per tornar a votar a favor dels comptes. Collboni, però, ha deixat clar en les últimes intervencions públiques que només està disposat a parlar de pressupost.

Transformació amb l’horitzó 2035

Collboni ha desgranat els grans projectes que estan en marxa o que s’hi posaran properament, com l’ampliació de la xarxa de metro, el projecte del Mercat del Peix a la Ciutadella i la construcció de l’estació de la Sagrera. “No som conscients de fins a quin punt Barcelona està vivint una transformació que és equiparable a les de les exposicions del 1888 i 1924 i els Jocs Olímpics del 1992“.

L’alcalde també ha defensat que aquesta transformació tindrà impacte en la vida dels barcelonins, amb projectes que s’acabaran com la remodelació de l’avinguda de Fabra i Puig, la renovació de la façana marítima entre la Mar Bella i el Fòrum, i la construcció de més biblioteques i centres esportius.