El líder de TriasXBCN, Xavier Trias, ha anunciat aquest dijous que plegarà en dos o tres mesos, un cop s’hagi “aclarit en quina situació queda l’Ajuntament de Barcelona”, i en espera que es concreti com queda la governabilitat al consistori.

En una visita als “Vermuts del Diari de Barcelona” al campus del Poblenou de la UPF, el veterà polític ha afegit que un cop aclarida la situació al consistori prendrà “la decisió d’anar-me’n a casa a jubilar-me, que ja m’ho mereixo“. Ha afegit que no es tornarà a presentar, perquè ja té 77 anys i “no té cap sentit”.

Trias ja havia anunciat que si no era alcalde plegaria i quan Collboni va arrabassar-li l’alcaldia —amb els vots del PSC, BComú i el PP—, va assegurar que no es menjaria els torrons a l’Ajuntament. Finalment, però, s’hi ha estat un temps més.

Aposta per Jordi Martí Galbis com a substitut

Pel que fa al seu successor o successora, Trias ha dit que en política “els càrrecs no s’hereten” però ha fet referència a la persona que l’ha acompanyat en els darrers 40 anys a l’Ajuntament, Jordi Martí Galbis, “com una mena de fill” i ha afegit que “el que m’agrada ja ho saben tots”.

Amb tot, ha afegit que la seva llista està farcida de persones preparades per governar, de gent de “primeríssim nivell” i ha citat entre d’altres Neus Munté o Damià Calvet.

Pel que fa a la retirada de la política recent d’Ernest Maragall ha dit que “el trist és que no li hagin deixat fer a ell aquesta explicació, que li avancessin”. La seva número dos, Elisenda Alamany, ho va anunciar uns dies abans.