Ignacio Garriga

El partit d’extrema dreta Vox ha confirmat aquest dissabte que Ignacio Garriga serà el cap de llista per Barcelona per les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Garriga és el portaveu del Comitè Executiu Nacional del partit i una de les cares visibles a Catalunya. Per això, no és una sorpresa que Santiago Abascal hagi apostat per ell per a les eleccions generals.

Garriga va néixer fa 31 anys a Catalunya i es dedica a l’odontologia. Dins del partit d’extrema dreta és considerat una de les veus més potents per parlar d’immigració. L’argument que presenten és que tot i que ell ha nascut aquí, la seva mare és immigrant, va néixer a Guinea-Equatorial.

Fins ara Vox no ha obtingut mai representació a Barcelona, però el partit aposta per fer un gran salt en les eleccions del 28 d’abril. Consideren que aquest és el primer pas per obtenir representació a l’Ajuntament de Barcelona. Vox ja havia anunciat la intenció de presentar-se però de moment no havia fet públic el candidat. Garriga havia sonat com una possibilitat, però finalment ha quedat descartat.

Tenint en compte aquest possible ascens, els col·lectius antifeixistes s’han organitzat per fer-hi front. Durant els últims mesos, nombrosos col·lectius d’esquerres han fet mobilitzacions de protesta per boicotejar els actes del partit.