Pluja de reaccions dels grups municipals a la proposta del PP d’ajornar l’expulsió d’una immigrant en situació irregular mentre es troba en procés de donar en adopció un fill. La proposta, que s’emmarca en el projecte de llei de suport a la maternitat i que va anunciar el president de la formació, Pablo Casado, ha generat respostes d’indignació i rebuig. Una de les més contundents ha estat la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ho qualifica de “masclista, racista i classista” i ho aprofita per demanar que en el cicle electoral que és a tocar els votants evitin que el PP pugui formar govern.

També hi ha reaccionat la número dos de la candidatura de Joaquim Forn per al 26 de maig. L’encara ara consellera de la Presidència i portaveu del govern Torra, Elsa Artadi, assegura en una piulada que el “PP no només ha perdut la decència i la vergonya; ha perdut qualsevol rastre d’humanitat”. En una línia semblant, s’ha pronunciat el candidat republicà a les municipals. Ernest Maragall assegura que “la dreta nacional està arribant a extrems delirants” i fa un pas més quan assegura que cal “l’actuació de la justícia europea”.


També hi han reaccionat des del PSC. La portaveu del grup municipal, Carmen Andrés, ho titlla de proposta indignant contra els drets humans i afegeix que és tracta de “ventres de compra institucionalitzada per un aspirant a un govern inhumà, supremacista i masclista”.

Polèmica proposta del PP

Aquesta mesura la proposa el PP en la llei de suport a la maternitat que vol impulsar si arriba al Govern. Consisteix en un “blindatge temporal” de la dona immigrant, a qui no es podria expulsar mentre dura el procés de donar en adopció un fill. Els populars asseguren que és una mesura que ja s’aplica a la Comunitat de Madrid i que pretenen estendre a àmbit estatal. El partit ha volgut matisar que en cap cas no es tracta d’ajornar una expulsió a canvi de donar un fill en adopció; sinó que el que no es podria fer és utilitzar les dades que s’han de donar en un procés d’entrega en adopció per aprofitar-ho i obrir un expedient d’expulsió.