L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a penjar la pancarta amb el llaç groc a la façana, després que un grup de persones la retiressin aquest dijous a la matinada. Fonts municipals han confirmat que la pancarta s’ha tornat a col·locar a les vuit del matí d’aquest dijous perquè l’Ajuntament de Barcelona encara no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral Central.

L’Ajuntament denuncia els fets

Segons l’Ajuntament els fets ja s’han dut davant de la justícia perquè obri una investigació.

El Partit Popular i Ciutadans van demanar la setmana passada la retirada d’aquest símbol, però de moment la Junta Electoral només n’ha ordenat la retirada a la Generalitat i als edificis públics que depenen del Govern català.

La Guàrdia Urbana identifica cinc persones

La Guàrdia Urbana ha identificat cinc persones després d’un estira-i-arronsa entre el grup i la policia. Finalment els agents han recuperat la pancarta amb el llaç groc estripada i també han confiscat el pal que ha utilitzat el grup per despenjar la lona.

Ciutadans critica a Colau que es protegeixi “símbols il·legals”

Aquest divendres Ciutadans demanarà a la Junta Electoral Provincial que obligui també a l’Ajuntament a retirar el llaç. Davant dels fets d’aquest dijous a la matinada, el portaveu parlamentari del partit, Juan Carlos Girauta, ha preguntat a l’alcaldessa si està protegint amb la Guàrdia Urbana símbols diuen il·legals.

La Generalitat vol matenir els símbols

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha justificat  la decisió del govern de no acatar l’ordre de la Junta Electoral Central i, per tant, no retirar els llaços grocs i estelades d’edificis públics. El termini de 48 hores que la junta va donar al govern català perquè els retirés es va acabar dimecres i Torra ha reiterat que ho considera un nou intent de “limitar i vulnerar els drets essencials” per part de l’Estat. La Junta Electoral Central tornarà a pronunciar-se aquest dilluns.

El PSC demana a Colau que retiri els llaços

El candidat a l’alcaldia i president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, també creu que s’haurien de retirar els llaços grocs de les façanes dels edificis de titularitat municipal, inclòs l’Ajuntament de Barcelona. Creu que haurien de ser espais “neutrals” i ha demanat a Colau que no s’esperi a rebre el requeriment de la Junta Electoral per retirar-los.