El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha assegurat aquest dissabte que recorreran a les instàncies necessàries per aconseguir que es compleixi el dictamen de la Junta Electoral, que impedeix l’exhibició de símbols polítics a l’espai públic. Segons Bosch, el president Quim Torra el vulnera mentre mantingui a la façana de la Generalitat els llaços grocs, i per això la propera setmana presentaran un escrit de denúncia davant de la fiscalia. Sobre la iniciativa d’alguns ciutadans que el van retirar de matinada, ha assegurat que no és tasca d’ells posar o treure llaços, sinó que, volen que es “compleixi la legalitat” i que els sobiranistes abandonin un discurs que ha titllat de supremacista.

Ho ha dit davant la cinquantena de persones que han participat d’un acte simbòlic en què la plataforma ciutadana ha demanat que el carrer de Sabino Arana passi a anomenar-se Rosa Parks, en homenatge a l’activista dels Estats Units que va lluitar contra la discriminació racial. Consideren que el nom d’Arana, pare del nacionalisme basc, evoca el supremacisme que han denunciat.

Bosch també s’ha referit a la manifestació sobiranista a Madrid i ha dit que s’alegra “que els independentistes vagin a Madrid perquè així veuran que és una ciutat d’acollida com ho és Barcelona”.