Poble Lliure (corrent intern de la CUP), Som Alternativa i Pirates de Catalunya s’han posat d’acord per impulsar la coalició Front Republicà per presentar-se a les eleccions generals del 28 d’abril. L’objectiu d’aquestes tres formacions és “bloquejar” qualsevol govern que no accepti l’autodeterminació. Aquesta decisió arriba després que la CUP optés per no presentar-se a les generals.

La coalició, que s’ha presentat en públic aquest divendres, vol “frenar la repressió” a Catalunya. Albano Dante Fachín, de Som Alternativa, ha dit que no acceptaran cap “xantatge” que vingui del PSOE. Ha posat com a exemple la pressió que poden exercir els socialistes perquè es presentaran a l’electorat com un “govern alternatiu” davant de la dreta i la ultradreta formada pel PP, Ciutadans i Vox. Davant d’això, Fachín ha afirmat que uns “proposen un 155 permanent i els altres el 155 de Josep Borrell per guarir ferides”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”MAPA | Quin partit va guanyar les eleccions generals del 2016?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/resultats-eleccions-generals-2016-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Front Republicà busca avals

Front Republicà obre ara el procés per cercar els avals per poder presentar-se a les eleccions del 28-A i també per escollir els noms que formaran les llistes, però ja han avançat que “no hi haurà estrelles”.

El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, ha dit que no renuncien que la CUP pugui demanar el vot per Front Republicà el 28-A, tot i que apunta que no ho forçaran.