La Corporació Municipal ha fet aquest divendres la tradicional visita a les monges clarisses. La cita al Monestir de Pedralbes se sol fer per Santa Eulàlia, però enguany es va ajornar perquè la mare abadessa s’estava recuperant d’una operació recent. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat la comitiva al costat del tinent d’alcalde Jaume Asens, i els líders municipals Xavier Trias (PDeCAT), Montse Benedí (ERC) i Alberto Fernández Díaz (PP).

De Santa Eulàlia… a Santa Madrona

La visita ha coincidit, aquest any, amb el dia de Santa Madrona que, curiosament, va ser copatrona de la ciutat amb Santa Eulàlia en l’època medieval. Un any més, la mare abadessa, Montserrat Casas, ha demanat a l’Ajuntament que continuï col·laborant amb les obres de restauració: “Estimada alcaldessa, no deixin d’atendre el monestir”. Colau ha refermat el compromís amb la comunitat: “De seguida que ens vam conèixer, ens vam entendre perfectament”.

Colau Trias Alberto monges clarisses

El comiat dels més veterans

La trobada amb les clarisses ha estat especial per als regidors més veterans, que hi han anat per última vegada. “Continuaré venint com a aficionat”, ha ironitzat Xavier Trias. Alberto Fernández Díaz ha assegurat que hi continuarà anant “com tants altres barcelonins a gaudir del monestir”. A la visita hi havia també Jaume Ciurana i Sònia Recasens, que no repetiran tampoc el proper mandat com a regidors.

La visita dels regidors ha culminat, com sol ser habitual, amb l’esmorzar que preparen les monges clarisses. No hi ha faltat el mató de recepta secreta de la mare abadessa. Enguany per motius de salut no l’ha pogut elaborar ella. El sabor, però, era el mateix. En l’actualitat, al monestir de Pedralbes hi ha set monges clarisses.

claustre gats monestir Pedralbes

El renovat Claustre dels Gats

Més enllà d’escoltar els goigs de Santa Eulàlia i el ‘Virolai’, la comitiva municipal ha pogut observar l’avenç de les obres de restauració del monestir. Una de les actuacions fetes aquest últim any ha estat la recuperació de l’anomenat Claustre dels Gats. És l’antic safareig que feien servir les monges, fins fa uns anys. És al costat de l’antiga cuina i, per això, expliquen que solia haver-hi gats.