Els candidats a les eleccions generals del 2023 per Barcelona també exerceixen el dret a vot aquest diumenge. Una jornada que ha començat a primera hora del matí i que s’ha repartit per diversos punts de Barcelona.

Gabriel Rufián (ERC) vota a Badalona: “Avui és l’únic dia en què tothom té el mateix poder”

El candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha estat el més matiner a votar. Ho ha fet a l’escola pública Mercè Rodoreda de Badalona. Rufián ha fet una crida a la participació i ha subratllat que aquest diumenge el vot val el mateix per a totes les persones: “Que tothom entengui que, malauradament, l’únic dia en què tothom té el mateix poder, la mateixa capacitat de canviar i transformar les coses és avui“. “Avui tothom té el mateix poder que qui t’explota, menteix o et represalia”, ha sentenciat Rufián.

Gabriel Rufián vota 23 juliol eleccions generals

Meritxell Batet (PSC) vota a Sant Martí: “Cada vot pot ser determinant”

Des del PSC, la candidata per Barcelona, Meritxell Batet, ha exercit el dret a vot passades les 12 hores a l’Escola Brusi, al barri de la Vila Olímpica del Poblenou. La cap de llista del PSC ha animat a participar i creu que Catalunya “estarà a l’altura per determinar el rumb a Espanya”. Batet recorda que “cada vot posat pot ser determinant i definir el futur del país”.

Aina Vidal (Sumar – En Comú Podem) anima a votar pensant “en la gent que s’estima”

La candidata per Barcelona de Sumar – En Comú Podem, Aina Vidal, ha votat al voltant de les 11 del matí a la Institució Cultural CIC, a Gràcia, al barri de la Vila de Gràcia. Vidal, que ha anat acompanyada pels seus pares, ha animat la ciutadania a votar pensant “en la gent que s’estima, el món on viuen i els barris”. La cap de llista dels comuns per Barcelona espera que es pugui conformar “un govern decent” en unes eleccions generals que són “probablement les més importants en una dècada”.

Aina Vidal Sumar

Nacho Martín Blanco (PP) confia que hi hagi “un canvi per girar full”

Aproximadament a dos quarts de les 12 del migdia, el candidat per Barcelona del PP, Nacho Martín Blanco, ha dipositat les paperetes a les urnes que hi ha al Casal de Sant Ildefons, al barri de Sant Gervasi – Galvany. Martín Blanco hi ha anat amb la seva dona i els seus tres fills. Ha demanat “una altíssima participació” i s’ha mostrat “esperançat” que hi haurà “un canvi” a Espanya. “L’Estat necessita un canvi per superar el període fosc del ‘sanchisme'”, ha subratllat el cap de llista del PP.

Míriam Nogueras (Junts), des de Mataró: “Tothom a votar i que el missatge quedi clar”

La candidata de Junts per Catalunya, Míriam Nogueras, ha votat a quarts de dotze del migdia al casal de gent gran de Mataró, acompanyada de la seva mare i la seva família. Nogueras també ha convidat “tothom a votar i que el missatge quedi clar”, que hi ha una altra opció que “les esquerres espanyoles i les dretes espanyoles” que és Catalunya.

Albert Botran (CUP), des del Poble-sec, crida a votar “opcions que plantin cara”

El candidat de la CUP per Barcelona, Albert Botran, fa una crida a acudir a les urnes: “Encara que sigui amb escepticisme convé votar per opcions combatives”. Botran ha votat a l’Institut del Teatre de Barcelona, al barri del Poble-sec. El candidat ha introduït la papereta amb la mà esquerra i ha alçat el puny dret. Botran ha dit que “menys pes de les esquerres i de l’independentisme no genera escenaris més favorables”.

Roger Montañola (PDeCAT), des de Premià de Dalt, vaticina “un canvi d’època”

El candidat del PDeCAT per Barcelona, Roger Montañola, crida a la participació per “cuidar la democràcia” i augura “un canvi d’època” des de Premià de Dalt a quarts de dotze del migdia. “Demano als ciutadans que estimin la democràcia, perquè no sempre ha estat garantida“, ha afegit Montañola, acompanyat per la seva família. El cap de llista del PDeCAT també ha vaticinat que “serà un gran dia per a l’Espai CiU”.

Juan José Aizcorbe Torra (Vox) vota a Madrid: “Vota perquè les coses canviïn a millor”

El cap de llista de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, ha votat al col·legi electoral a Pozuelo de Alarcón, a Madrid, i ha demanat als ciutadans que votin “amb alegria” perquè les coses “canviïn a millor”. Segons Aizcorbe, en aquestes eleccions s’escullen “coses importants” i a Catalunya “encara més”.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?