Els líders municipals a l’Ajuntament de Barcelona han respost a la crida a les urnes a les eleccions generals aquest diumenge, 23 de juliol.

Xavier Trias (TriasxBCN): “Necessitem que la gent se senti cridada”

L’exalcalde i líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, també ha dipositat el vot a les urnes minuts abans de les 11 del matí al Mercat Galvany, al barri de Sant Gervasi – Galvany, després de saludar els membres de la mesa electoral. Trias ha demanat que hi hagi una gran participació i que espera que a Catalunya “tinguem una votació que respongui a l’interès del nostre país”. “Vivim moments difícils, complicats i necessitem que la gent se senti cridada a participar”, ha insistit Xavier Trias.

Ada Colau (BComú): “Toca defensar els drets humans”

L’exalcaldessa i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha votat al voltant de les 12 del migdia al seu col·legi electoral, el Centre Cívic La Sedeta. Ada Colau ha destacat que és “més important que mai” anar a votar. “Avui exercir el dret al vot és també una responsabilitat perquè ara més que mai toca defensar la democràcia, toca defensar els drets humans davant de l’amenaça de l’extrema dreta“, ha dit la líder de Barcelona en Comú. “Ens hi juguem el futur i el present dels nostres fills i filles i del conjunt de la població”, ha sentenciat Colau.

Ernest Maragall (ERC) recorda que “votem amb esperança i per l’esperança”

El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha sigut el tercer a votar aquest diumenge. Ho ha fet a quarts d’una de la tarda a l’Escola Pia de Balmes, al barri de Sarrià – Sant Gervasi. Després d’exercir el seu dret al vot, Maragall ha fet una ruta per les escoles de la zona per veure com van les votacions i saludar els apoderats. A les xarxes socials, el cap d’ERC ha destacat que “votem amb esperança i per l’esperança, pel progrés, per defensar Barcelona i Catalunya”. Maragall ha animat tothom a votar perquè “ens hi juguem el país i el futur”.

Daniel Sirera (PP) vota a l’Eixample

El segon a votar ha estat el president del grup municipal del PP, Daniel Sirera. Ho ha fet al matí al Mercat del Ninot, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Sirera s’ha interessat per saber si els membres de la mesa electoral estaven “fresquets” gràcies als ventiladors que s’hi han instal·lat. En acabar de votar, el president del grup municipal del PP ha saludat el president de la mesa.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?