Meritxell Batet psc eleccions generals 2023

(ACN / Redacció) El PSC ha escollit Meritxell Batet com a candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals 2023, convocades pel 23 de juliol. La presidenta del Congrés repetirà com a cap de llista, seguida dels ministres Miquel Iceta, que anirà de número dos, i Raquel Jiménez, en tercera posició, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN.

D’aquesta manera, el partit de Salvador Illa descarta fer primàries per elegir el candidat perquè considera que no hi hauria temps suficient per poder engegar el procés. De fet, els estatuts del partit ja preveuen no fer-ne en cas de convocatòries extraordinàries d’eleccions perquè complica fer un procés “en condicions”.

El Consell Nacional ha de ratificar la decisió

La candidatura de Batet es presentarà diumenge a la Comissió Electoral del partit. Després, s’haurà de ratificar al Consell Nacional, segons ha informat el PSC en un comunicat.

El mateix dia en què Pedro Sánchez va convocar les eleccions de manera anticipada, el PSOE ja va confirmar que el president espanyol actual repetirà com a cap de llista per als socialistes. Amb l’anunci d’aquest dimecres, Batet se suma a les seves files.