Dissabte frenètic als col·legis electorals de Barcelona durant la jornada de reflexió per tenir-ho tot a punt per a les votacions de les eleccions generals del 2023 de diumenge, el 23-J. Ja s’han col·locat les taules i urnes a bona part dels 285 col·legis que hi ha repartits per tota la ciutat. Alguns espais han estat en funcionament amb l’activitat habitual fins a l’últim moment. És el cas del Mercat Galvany, a Sarrià – Sant Gervasi, que ha continuat amb les parades obertes aquest dissabte al matí fins a quarts de tres de la tarda. Després s’hi han tret les urnes per a les 10 meses electorals que té aquest col·legi.

Tot i això, al llarg de la setmana, ja s’ha repartit tot el material necessari propi d’una jornada electorals. Hi ha més de 4.500 urnes distribuïdes pels punts de votació, 11.500.000 paperetes i dos milions de sobres. També s’hi han preparat les cabines per a aquelles persones que no portin el sobre de votació preparat.

col·legi electoral mercat galvany taula

Ampolles d’aigua i ventiladors

De manera excepcional, per combatre la calor del mes de juliol, també s’han distribuït més de 18.000 ampolles d’aigua per als membres de les meses i s’han instal·lat ventiladors en tots aquells punts de votació que no disposen d’aire condicionat.

Menys col·legis electorals que a les municipals

Diumenge de les nou del matí a les vuit del vespre obriran 285 punts de votació. Seran una trentena menys que els que hi va haver a les eleccions municipals del maig. La raó és que algunes meses s’han hagut de recol·locar per qüestions d’accessibilitat o perquè s’estan fent obres a l’espai que habitualment fa de col·legi electoral. Per això, es recomana consultar bé la targeta censal abans de sortir de casa.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?