Albert Botran CUP eleccions generals 2023

Albert Botran serà el candidat de la CUP per Barcelona a les eleccions generals 2023, convocades pel al 23 de juliol. Botran és diputat al Congrés dels Diputats des del 2019, quan va presentar-se als comicis estatals com a número dos en la circumscripció de Barcelona, liderada per Mireia Vehí.

Albert Botran i Mireia Vehí es presenten com a cares visibles de la candidatura: el primer, per Barcelona, i la segona, per Girona. A la llista de Barcelona s’hi afegeixen, de moment, Laure Vega i Ignasi Bea. Edgar Fernàndez i Pepa Planas formaran part de la llista de Tarragona i Robert Sabater, que anirà després de Mireia Vehí, de la de Girona. A Lleida estan treballant per fer la llista, seguint el procés territorial, i també estan valorant presentar-se a les Illes.

Es presenten com una opció clarament independentista

Albert Botran ha valorat positivament que la militància hagi revalidat la presència dels cupaires al Congrés. Els anticapitalistes es presenten com una opció clarament independentista: “Nosaltres no amaguem l’estelada, ni en les municipals ni mai”, ha reblat Botran. També ha afegit que són una opció clarament d’esquerres i que aspiren a treure representació per Girona, on Mireia Vehí encapçala la llista.

La CUP ha decidit presentar-se a les eleccions generals amb l’aval del 61 % dels militants. Per tant, el partit tornarà a participar en els comicis després de l’experiència del 10 de novembre del 2019. Amb aquest resultat, la militància ha rebutjat l’opció de no presentar-se i també la de promoure el vot nul el 23 de juliol.