(EFE / Redacció) Més de 9.000 litres d’aigua i un nombre semblant de ventiladors acompanyen les urnes als col·legis electorals aquest diumenge, en les eleccions a Espanya més tòrrides en celebrar-se en un juliol de temperatures rècord.

Tot i la meteorologia pròpia de la segona meitat de juliol, quan alguns votants ja estan de vacances, la participació dels electors ha estat constant durant tot el matí.

Ventiladors on no hi ha climatització

Els punts de votació s’instal·len essencialment en espais municipals que, normalment, sí que estan climatitzats, i en centres escolars o instituts que, en canvi, la majoria no tenen aire condicionat. Segons dades del Departament d’Educació, el 41 % dels instituts tenen algun espai comú climatitzat i en el cas de les escoles aquest percentatge baixa al 16 %.

En el cas dels centres que ja tenen algun espai comú climatitzat, això no vol dir que sigui on s’instal·len les urnes, ja que habitualment s’opta per les sales polivalents o poliesportius perquè són els espais més grans, però no acostumen a tenir aire condicionat.

A Barcelona, on hi ha 1.217.132 persones censades amb dret a vot que el podran exercir a 285 col·legis electorals i 1.688 meses, l’Ajuntament ha repartit centenars de ventiladors per als espais que no tinguin climatització.

Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona ha previst per a diumenge la distribució d’unes 18.000 ampolles d’aigua (uns 9.000 litres) entre les persones que siguin a les meses electorals.

Calor insuportable a l’Escola Grèvol

En alguns punts, però, els ventiladors han arribat tard. Un dels casos ha estat el de l’Escola Grèvol, on no han disposat dels dispositius fins a dos quarts de dotze. Els membres de les meses n’han estat els principals afectats. De fet, apunten que la calor ha estat “insuportable” i han explicat que un cop s’han posat en marxa, la sensació de xafogor ha millorat, ara bé, expliquen, “continuem suant”.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?