enquestes eleccions generals 2023 espanya

Falten pocs dies per al 23-J i ens volem fixar en les enquestes de les eleccions generals 2023 a Espanya publicades fins ara. Què diuen els sondejos? Qui guanyarà el 23 de juliol a l’estat? I a Barcelona? En aquesta pàgina pots consultar, actualitzades, les principals enquestes de les eleccions estatals del 23-J amb els candidats a la presidència del Govern espanyol a Madrid i, també, amb els candidats per Barcelona.

Has de saber que durant els darrers dies s’han publicat diverses enquestes amb motiu de les eleccions espanyoles. L’últim dia per difondre sondejos és aquest dilluns, 17 de juliol.

El baròmetre del CIS

Recollim també en aquest article els estudis sobre estimació de vot que ha fet el Centre d’Investigacions Sociològiques en els seus baròmetres mensuals.

L’últim publicat, el del mes de juliol, continua donant la victòria al PSOE, amb una diferència d’1,4 punts respecte al PP. La resta de les enquestes atorguen majoritàriament la victòria a la formació d’Alberto Núñez Feijóo.

El sondeig recull també una pujada important de Sumar, que ja fa mesos que ha ocupat la tercera posició. Vox també creix significativament i es manté com a quarta força.

Pocs dies abans del 23-J, el CIS ha fet públic un sondeig “flaix” on dona la victòria al PSOE.

La mitjana de les enquestes

Per fer l’hemicicle que encapçala aquesta pàgina hem recopilat les principals enquestes que s’han presentat fins al moment de 40db, GAD3 i Sigma Dos i n’hem fet una mitjana per poder dibuixar la tendència de resultats que indiquen.

Totes donen la victòria al Partit Popular, que millora notablement els resultats del 2019. El PSC recula i Sumar se situa entre tercer i quart llocs depenent del sondeig, alternant-se amb Vox.

En clau catalana, mentre que ERC i la CUP poden perdre lleument representació, els diputats de Junts es mantindrien estables.

L’última enquesta de 40dB per a la Cadena SER i ‘El País’ conclou que la dreta i la ultradreta sumarien 168 diputats en un clar retrocés del bloc. El PSOE, en una eventual aliança amb Sumar, aconseguiria 146 representants i retallaria distàncies amb el bloc de la dreta.

Els resultats a Catalunya

L’últim estudi preelectoral del CIS també ofereix una estimació dels escons que s’aconseguirien a Catalunya. En destaca una pujada important del PSC i també del PP, un increment també gran de Junts i una forta davallada d’ERC.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?