Les eleccions generals del 2023 s’han viscut amb intensitat a Barcelona. Una jornada decisiva que ha arrencat amb l’obertura dels col·legis electorals i acabarà ben entrada la matinada després del recompte de vots. A betevé hem fet una cobertura per seguir en directe, minut a minut, tot el que ha passat al llarg de la jornada de les eleccions del 23-J.

En aquesta pàgina hi pots trobar tot el que necessites saber sobre les eleccions generals: des de l’obertura de col·legis electorals a les 9 hores, fins a les dades de participació i la prèvia als resultats finals.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?

20:01
   

Fins aquí el seguiment del minut a minut d’aquesta jornada electoral. Ara engeguem el seguiment dels resultats en aquest enllaç.

19:40
   

Optimisme moderat a la seu del PSOE, on Sánchez seguirà el recompte a partir de les 20 h

El PSOE encara amb optimisme moderat el desenllaç de la jornada electoral. El secretari general del partit, Pedro Sánchez, arribarà a la seu del PSOE del carrer de Ferraz a les 20 h i farà el seguiment del recompte acompanyat del seu equip i 10 ministres. Un dels primers a arribar ha estat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.

19:30
   

Degoteig constant de votants a l’Escola Grèvol, al districte de Sant Martí

A l’Escola Grèvol hi continuen arribant ciutadans que votaran aquesta tarda. És un degoteig constant de persones, tot i que en aquest col·legi electoral de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou no s’hi estan formant cues.

votacions tarda Escola Grèvol

19:09
   

📊 Quins sondejos es publicaran aquest vespre?

Els sondejos que es publicaran aquest vespre els podràs consultar en aquesta guia completa i veure’ls a partir de les 20 h.

 

18:15
   

Participació a les 18 h: es desploma a Barcelona i Catalunya i baixa a Espanya | GRÀFIC

Les noves dades actualitzades de participació a les eleccions generals 2023, fins a les 18 h, continuen amb la tendència de les 14 h. A Barcelona i Catalunya es desploma i baixa a Espanya. Consulta les dades en aquest enllaç.

17:30
   

A les 18 h, nova xifra de participació

A les 18 h el Govern espanyol actualitzarà les xifres de participació de les eleccions generals. Seguirà la mateixa tendència de les 14 h, amb una baixada a Barcelona i un augment al conjunt de l’Estat?

17:06
   

Sarrià – Sant Gervasi, el districte de Barcelona on més baixa la participació

Fins a les 14 h, un 34,2 % dels veïns de Sarrià – Sant Gervasi han anat a votar en les eleccions generals del 2023. Això representa uns sis punts menys que a les eleccions generals del 2019, perquè llavors havien votat un 40,31 %.

16:33
   

Cau la participació fins a les 14 h a Barcelona i Catalunya  

La participació en les eleccions generals del 23-J baixa 4,01 punts a Barcelona i 3,80 a Catalunya respecte a les votacions del 2019 fins a les 14 h. En canvi, puja 2,56 punts a Espanya. 

variacio participacio 2019 - 2023

13:36
   

Díaz demana anar a votar: “Ens juguem llevar-nos l’endemà amb més drets, democràcia i llibertat”  

 La candidata de Sumar, Yolanda Díaz, ha fet una crida aquest diumenge als ciutadans perquè vagin a votar. “Avui és un dia molt important. Ens juguem despertar-nos l’endemà amb més drets, democràcia i llibertat”, ha explicat la líder de Sumar després de votar a l’Escola d’Enginyers de Mines de Madrid.  

Yolanda Díaz vota

13:06
   

Feijóo afirma que “cal que Espanya parli”   

 El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, assegura que aquest 23-J és “necessari que Espanya s’expressi” i recorda que, en aquestes eleccions, està en joc “un model de país i tenir un govern sòlid i fort”. També assenyala que tot allò que decideixin les urnes “estarà bé”.  

Feijoo vota

 
 

12:47
   

Els líders municipals a Barcelona voten

Els líders municipals a Barcelona han anat a votar. El líder del grup municipal a l’oposició Xavier Trias ha estat el més matiner, seguit del president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera. L’exalcaldessa i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha votat al voltant de les 12 del migdia al seu col·legi electoral, el Centre Cívic La Sedeta. Colau ha destacat que és “més important que mai” anar a votar. 

Trias Colau i Sirera voten

12:28
   

Erra crida a la participació i recorda que “els catalans sempre compleixen quan se’ls posa una urna davant”

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha demanat “responsabilitat” als votants: “Volem diputats que defensin el nostre país”.

Anna Erra vota

12:06
   

Collboni ha votat a l’Escola Grèvol   

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha exercit el vot aquest migdia a l’Escola Grèvol del carrer de Provençals, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou. 

Jaume Collboni

 

11:54
   

Aragonès fa una crida a “omplir les urnes”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha votat aquest matí al seu municipi, Pineda de Mar. Ha demanat “omplir les urnes” perquè “ens hi juguem molt”. Aragonès creu que hi haurà una “participació altíssima” arreu de Catalunya.

Aragonès vota

11:39
   

Arriben ventiladors a l’Escola Grèvol  

Dues hores i mitja després de l’obertura de les portes al col·legi electoral de l’Escola Grèvol, hi han arribat diversos ventiladors. Membres de les diferents meses s’han queixat reiteradament de la calor sufocant d’aquest punt de votació.  

Escola G`revol ventiladors col·legi electoral

11:31
   

Vidal (Sumar – En Comú Podem) anima a votar pensant en la gent estimada per tenir “un govern decent”

La candidata de Sumar – En Comú Podem, Aina Vidal, ha anat a votar cap a les 11 hores d’aquest diumenge i ha animat la ciutadania a fer el mateix pensant “en la gent que estima, el món on viuen i els barris”. La cap de llista dels comuns per Barcelona ha exercit el vot a la Institució Cultural del CIC, a la seu de Gràcia, acompanyada dels seus pares.

Aina Vidal Sumar

11:14
   

Illa crida a anar a votar i diu tenir “bones sensacions”  

 El primer secretari del PSC i líder de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, ja ha votat i ha fet una crida a la participació. “Tenim bones sensacions”, ha afirmat.  

10:38
   

Una treballadora de Correus lliura els vots per correu a l’Escola Grèvol

Una treballadora de Correus ha lliurat els vots per correu aquest diumenge al matí a l’Escola Grèvol del carrer de Provençals al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou.

10:29
   

Cues de 30 minuts per votar 

Al punt de votació de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), al barri de la Bordeta, s’han format cues de 30 minuts per poder votar en una de les meses. 

Cues a col·legi de La Bordeta, EMAV

10:13
   

Rufián crida a votar: “El dia que tens el mateix poder que qui t’explota, et menteix i et represalia és avui”

El candidat d’ERC a les eleccions d’aquest diumenge, Gabriel Rufián, ha fet una crida a la participació, i ha subratllat que avui el vot val el mateix per a totes les persones: “Que tothom entengui que, malauradament, l’únic dia en què tothom té el mateix poder, la mateixa capacitat de canviar i transformar les coses és avui”.

El candidat avisa que la “festa de la democràcia” es pot acabar aquesta nit, en funció del resultat.

Gabriel Rufián vota 23 juliol eleccions generals

09:57
   

Aigua i ventiladors als col·legis electorals per combatre la calor

Més de 9.000 litres d’aigua i un nombre semblant de ventiladors acompanyaran les urnes als col·legis electorals aquest diumenge, en les eleccions a Espanya més tòrrides en celebrar-se en un juliol de temperatures rècord.

09:35
   

Pedro Sánchez ja ha votat

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha votat a Madrid. Ho ha fet a les 9 hores al Col·legi Nuestra Señora del Buen Consejo. Sánchez ha demanat una “participació històrica” perquè hi hagi un “govern fort” que pugui “avançar els pròxims quatre anys”.

El candidat del PSOE ha dit que té “bones vibracions” i avisa que són unes eleccions “molt importants per a la democràcia”.

Pedro Sánchez vota

09:27
   

Gran afluència d’electors a primera hora

Molts barcelonins han optat per anar a votar a primera hora. A l’Escola Antoni Balmanya, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, hi ha una gran afluència de votants.

09:09
   

Cues en alguns punts de votació

Els col·legis electorals ja són oberts des de fa pocs minuts. En alguns d’aquests punts s’han format cues de persones esperant el moment per dipositar el vot a l’urna. És el cas del Col·legi Salesians Rocafort, a Sant Antoni.

08:53
   

Tot preparat

Les paperetes i els sobres ja són a lloc perquè comencin a arribar els primers electors als punts de votació. A l’Escola Grèvol, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, ja s’han constituït totes les meses sense problemes.

08:38
   

Ventiladors i aigua

De manera excepcional, per combatre la calor del mes de juliol, s’han distribuït més de 18.000 ampolles d’aigua per als membres de les meses i s’han instal·lat ventiladors en tots aquells punts de votació que no disposen d’aire condicionat.

col·legi electoral mercat galvany taula

08:34
   

Constitució de les meses

Falta menys de mitja hora per a l’obertura dels col·legis electorals. A hores d’ara s’estan constituint les meses. A Barcelona hi ha 285 punts de votació, amb més de 4.500 urnes distribuïdes11.500.000 paperetes i dos milions de sobres

08:32
   

Minut a minut del 23-J

Bon dia! Engeguem un seguiment, minut a minut, de la jornada d’eleccions generals a Espanya. En aquesta pàgina hi trobaràs tot el que dona de si aquest diumenge, 23-J, i com es viu a Barcelona.