(ACN / Redacció) Esquerra Republicana va afinant posicions i el líder de la formació, Oriol Junqueras, assegura estar convençut que “el millor per a Barcelona és que hi hagi un alcalde vinculat a un partit independentista i compromès amb la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació“. Junqueras ho ha dit aquest dimecres al matí a la sortida d’una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament de Catalunya.

Junqueras ha detallat quins partits considera que compleixen amb el compromís que considera més oportú per a ser alcalde de Barcelona: “Sobretot fa referència a formacions que estiguin d’acord amb l’amnistia i l’autodeterminació i, per tant, entenem que fa referència a Junts, els comuns i la CUP“, ha reblat Junqueras.

ERC, amb Ernest Maragall al capdavant i amb cinc regidors a l’Ajuntament, pot ser decisiva a la investidura del nou alcalde o alcaldessa. Junqueras té clar que faran el possible per evitar “altres fórmules que van utilitzar en contra d’Ernest Maragall”, referint-se al pacte entre socialistes i comuns, amb el suport de Manuel Valls, el 2019.