Xavier Trias creu que “no serà fàcil” aconseguir un acord amb el PSC i ERC per governar Barcelona els propers quatre anys. En una entrevista a Ràdio Estel, el candidat de TriasxBCN ha admès que “Collboni es resisteix” a aquest pacte a tres bandes. “No els agrada”, reconeix. En canvi, explica que hi ha molt més bona sintonia amb el republicà Ernest Maragall.

“Aquests dies tinc una situació d’una actitud molt positiva i molt col·laborativa amb ERC”, ha explicat. De fet, ha lloat la figura de Maragall, de qui ha dit que “coneix bé” la ciutat i amb qui els acords “són més fàcils de fer”. “A la vida és millor anar ben acompanyat i aquests dies ERC m’està demostrant que vaig ben acompanyat”, ha assegurat.

Govern tripartit o a dues bandes: “No podré triar”

Trias és conscient també que en les relacions entre ERC i el PSC s’han produït “ferides”, sobretot després que els socialistes pactessin amb Colau l’any 2019 per arrabassar-li l’alcaldia als republicans. “Maragall no voldrà fer una acord a tres i ho he de respectar”, admet i afegeix: “Al PSC tampoc els agrada”. Reconeix, per tant, que probablement no podrà triar i creu que un possible govern amb ERC amb 16 regidors és “difícil”, però no impossible. “He governat quatre anys amb 14 regidors”, recorda.

Sigui com sigui, l’alcaldable insisteix que ell no rep “ordres de dalt” com la resta de formacions i aposta per “prendre decisions una mica ràpides”. I afegeix: “No trigarem gaires dies a saber què ens passa”.

“Colau no accepta que ha perdut les eleccions”

Sobre el darrer missatge de Colau demanant “fórmules imaginatives” per fer un govern progressista a Barcelona, Trias li recorda que “el 70 % de la gent vol un canvi” a Barcelona. “No sé què maquina però no accepta haver perdut les eleccions”, assegura. I li recomana acceptar la realitat per no acabar “fent el ridícul”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?