Malgrat que la Candidatura d’Unitat Popular es va registrar com a partit l’any 1991, a Barcelona no va ser fins a l’any 2011 que la CUP va presentar candidatura per a les eleccions municipals.

No van aconseguir representació en aquella ocasió, però sí a les eleccions del 2015, el millor resultat de la formació, que li va valer tres regidors a l’Ajuntament de Barcelona.

La CUP ha presentat fins ara tres caps de llista, un per a cada cita electoral.

Tres candidatures, un mandat

En l’estrena a Barcelona, la CUP va quedar molt lluny d’aconseguir representació i es va quedar per sota del 2 % dels vots. Quatre anys després, amb María José Lecha com a candidata, més de 50.000 votants van donar a la CUP tres regidors.

La representació només va durar un mandat, perquè a les eleccions del 2019 la CUP va perdre gairebé la meitat dels vots i va aconseguir el 3,89 % dels vots, lluny del 5 % necessari per poder tenir regidors.

El vot de la CUP per districtes

Gràcia és el districte que més vota la CUP. De fet, va ser l’únic que l’any 2019 va fer superar a la formació el llindar del 5 % per tenir representació a l’Ajuntament. A l’altra cara de la moneda hi trobem Nou Barris, el districte on la CUP té menys suports.