El cap de llista de TriasxBCN, Xavier Trias, ha carregat molt durament contra “l’operació que s’ha produït avui” i que ha desbancat la seva candidatura a l’alcaldia i ha erigit el socialista Jaume Collboni com a nou alcalde de Barcelona. Trias ha admès que ja es veia alcalde i que s’havia preparat un discurs d’alcalde, “però no soc alcalde”.

Trias ha recordat que amb 76 anys ell deia que “si no sortia alcalde que us bombin a tots”, malgrat que “em mirem els meus i em diuen: ‘no ho diguis’, no ho dic, però ho penso”, ha confessat. També ha remarcat que “fan les coses mal fetes i s’equivoquen tant que no s’atreveixen ni a mirar-me a la cara”.

“Jo me n’aniré a casa amb la consciència tranquil·la”

En aquest sentit, ha dit que “jo me n’aniré a casa”, però ha remarcat que se’n va amb “la consciència ben tranquil·la”. En aquest sentit, ha retret a socialistes, comuns i populars que no podran fer-ho de la mateixa manera: “El dia que ho facin saben que han fet coses que no haurien d’haver fet”.

En un to irritat s’ha dirigit a Collboni, Sirera i Colau i els hi ha etzibat que “amb totes les excuses, fan un mal favor a la ciutat i al país”.

També ha acusat el nou alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i la fins ara alcaldessa, Ada Colau, de provocar “un mal ambient i un ambient d’enfrontament”. “Vostès fan les coses mal fetes i s’equivoquen absolutament”, ha sentenciat.

“S’ha de saber guanyar i perdre amb elegància”

Trias ha agraït el suport dels 150.000 barcelonins que el van votar i també dels republicans. En aquesta línia, s’ha adreçat directament a Ernest Maragall, amb qui “hem estat treballant per un programa conjunt” i li ha donat les gràcies: “Ha estat una gran experiència que no oblidaré”.

En aquest sentit ha assegurat, sense dir noms, que “s’ha de saber guanyar i perdre amb elegància”. I ha reiterat que “això és la democràcia”.

Una “operació” que no és casualitat

El cap de llista de TriasxBCN ha assegurat que l'”operació” que li ha arrabassat l’alcaldia, tot i ser el candidat més votat, no ha estat casualitat: “És el tercer cop que passa”. El primer ha assegurat que va ser quan des del govern central van posar en marxa “una operació per destruir-me i vaig perdre les eleccions” en referència a la informació falsa que es va difondre que tenia 13 milions a l’estranger.

El segon, va ser quan Ada Colau va ser investida alcaldessa el 2019, malgrat que Ernest Maragall va guanyar les eleccions. “Van intentar de totes totes fer el mateix que avui, fer un joc de màgia i prendre-li l’alcaldia que es mereixia”, ha criticat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?