Compte enrere per a la subhasta d’una part litoral de Barcelona. El 19 d’octubre, el Ministeri d’Hisenda es vendrà una vintena de locals i 532 places d’aparcament amb un preu de sortida de 68,3 M €. La majoria de locals són a la zona comercial que hi ha als baixos de l’Hotel Arts, però al paquet de la subhasta s’inclou també la benzinera i el McDonald’s que hi ha al costat de la ronda del Litoral.

Dels 26 lots en què s’ha dividit la subhasta, el local que té el preu més alt és el Casino Barcelona, per 18,4 M €. L’actual llogater, Hotel Villa Olimpica SA, ho és també d’altres establiments a la zona. També se subhastaran els locals de les discoteques Pacha (4,6 M €), Bestial (4 M €) i Catwalk (2,9 M €). A la mateixa zona comercial, les places d’aparcament se subhastaran en quatre lots amb uns 20.500 € de mitjana per cadascuna. El lot més gran, amb 318 aparcaments, surt a subhasta per 6,4 M €.

McDonalds benzinera Repsol

Una benzinera per 10,6 M €

La subhasta no se centra només als baixos de l’Hotel Arts. Entre els locals que es ven l’Estat hi ha la benzinera Repsol que hi ha entre la ronda del Litoral i la platja del Bogatell. El preu de sortida és de 10,6 M €. Al costat, el restaurant McDonald’s es ven per 3,5 M €. Hisenda detalla que la subhasta es farà pel procediment de puja a l’alça amb sobre tancat. Els actuals llogaters tindran una opció de compra preferent. La concessió de tots els locals va acabar el juny del 2019 i l’Estat els va prorrogar el lloguer per a un any més.

L’Ajuntament, contrari a l’operació

“No hi estem d’acord i hem batallat”, ha explicat a betevé el regidor de Presidència, Jordi Martí, per expressar el rebuig del consistori a la subhasta del litoral. A finals de juliol, l’Ajuntament va pactar amb Hisenda extreure de l’operació cinc locals que fan façana a la platja del Somorrostro ocupats per les discoteques Opium, Carpe Diem, Agua, IceBar i Shoko. Se’ls prorrogarà el lloguer cinc anys més, però en el cas d’Opium, seran dos.

La intenció municipal és que el local que ara ocupa Opium serveixi per ampliar les instal·lacions del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). L’Ajuntament també es quedarà un local petit a la zona i amb les altres discoteques pretén que, al final, puguin ser també per al CSIC. L’acord amb Hisenda, que encara no s’ha signat, dona també al consistori els cinc xiringuitos que hi ha al passeig Marítim del Bogatell.

Oposició frontal de les entitats veïnals

Les entitats veïnals de la Vila Olímpica i la Barceloneta, amb el suport de la FAVB, han reclamat a l’Ajuntament que aturi la subhasta i avisen que si es venen tots aquests locals, la ciutat no podrà decidir res més sobre aquesta zona. Martí recorda, però, que el consistori pot regular l’activitat.