L’Ajuntament i l’Estat han arribat a un acord per la subhasta dels locals d’oci nocturn del front marítim, que l’executiu espanyol va anunciar que faria. Cinc discoteques han quedat fora de la licitació, un fet que el consistori valora positivament perquè ho veu com un pas endavant per canviar els usos de la zona i complir la promesa de posar fi a l’oci nocturn de la zona, tot i que reconeix que “no és tot allò que ens hagués agradat”. La resta sortiran a subhasta, com estava previst. El pacte no ha agradat gens als veïns de la Barceloneta, que amenacen amb anar als tribunals.

Pel regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, el pacte “permet imaginar un front marítim molt diferent del que tenim ara” i donarà continuïtat a la transformació iniciada al Port Olímpic. Martí considera que “és un pas més cap a aquest objectiu de tenir un front marítim amb una barreja d’usos i, per tant, no un focus de conflicte com podia acabar passant“. Els usos que podria incorporar en el futur, però, ha dit que encara no estan previstos.

L’Ajuntament es quedarà amb un dels locals

Segons l’Ajuntament, l’acord preveu que el consistori es quedi un dels locals, que Martí ha apuntat que “podríem reconvertir en equipament per al barri”. També s’ha establert que l’establiment que queda davant del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la discoteca Opium actual, servirà per ampliar aquest centre. Mentre no es facin les obres, estarà llogat amb un contracte per dos anys, prorrogable per tres més.

En canvi, els veïns de la Barceloneta consideren l’acord com una traïció. Asseguren que ni l’Estat ni l’Ajuntament no han complert amb la seva paraula i amenacen de recórrer als tribunals. “Arribarem fins on calgui”, ha declarat a betevé el vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Martínez.

La subhasta, publicada al BOE

El Ministeri d’Hisenda ja ha publicat al BOE la sortida a subhasta de 26 lots, que inclouen des d’una benzinera o el Casino de Barcelona, fins a discoteques com Pachá o el Bestial, entre d’altres.

Els locals que, en canvi, n’han quedat fora són quatre restaurants amb llicència de discoteca i un bar. A banda d’Opium, els que ara estan ocupats per Shoko, Carpe Diem, Aqua i l’Ice Bar tindran una pròrroga de cinc anys en els contractes de lloguer.