El Gimnàs Sant Pau, en perill de desnonament, ha carregat durament contra Barcelona en Comú i l’acusa de difondre falsedats per un missatge que circula a les xarxes socials en què el partit defensa la gestió que ha fet el govern municipal per salvar aquest equipament social.

En una piulada a Twitter, el gimnàs ha desmentit punt per punt els arguments dels comuns, i afirma que han donat “informacions que no són certes i que poden generar hostilitat” cap al projecte del Sant Pau.

Neguen haver rebut una subvenció de 200.000 € de l’Ajuntament

Sobre l’ajuda econòmica, el gimnàs nega haver rebut diners d’una subvenció de 200.000 euros. Afegeix que durant la pandèmia va signar un contracte d’emergència amb el consistori que implicava sis sous i els costos estructurals de mig any per ajudar la gent que ho necessitava, no per tirar la tasca de l’equipament endavant.

L’única subvenció per treballs realitzats diuen que va ser aprovada l’any 2018/19 però que encara no l’han cobrat. A més, defensa que la Generalitat ha estat l’única administració que ha posat diners a fons perdut per poder pagar la Seguretat Social.

L’entitat també desmenteix que la propietat vulgui vendre la finca on es troba el gimnàs pel doble de la taxació municipal, que és de 5,7 milions d’euros. Assegura que l’empresa en demana set i que, en tot cas, l’Ajuntament té eines per pressionar l’empresa.

Volen més reunions amb alcaldia

També critiquen que l’adquisició per part del consistori d’un edifici al carrer de la Reina Amàlia per evitar el desnonament del gimnàs va servir per aconseguir una pròrroga de dos anys. De fet, l’equipament ja té nova data per al llançament, previst per al 20 de gener. A més, diuen que l’immoble segueix abandonat i sense habitatge social.

Finalment, el gimnàs lamenta que no s’han reunit de manera reiterada amb l’alcaldia i per això dissabte passat va convocar una mobilització per protestar contra la inactivitat del consistori, que s’havia compromès a vetllar per l’equipament.