Una vintena de tendes de campanya es mantenen aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume. És una protesta del col·lectiu #somocinocturn, que reclama a les administracions que es reobrin les sales i locals d’oci nocturn tancades per evitar contagis de coronavirus.

El personal que treballa en les sales d’oci nocturn —discjòqueis, cambrers, relacions públiques, animadors, directors de sala i seguretat— es van manifestar aquest dilluns a la tarda a la plaça de Sant Jaume per mostrar el seu malestar amb “l’erràtica” actuació de les diferents administracions. Consideren que els locals d’oci nocturn s’han convertit en el “cap de turc” d’una crisi sanitària gravíssima en què, diuen, se’ls ha fet servir com a cortina de fum per distreure els mitjans de comunicació i l’opinió pública. L’acampada durarà almenys fins dimecres al vespre i també preveuen organitzar altres accions en més punts de la ciutat.

Tot i que la protesta compta amb l’adhesió de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), no té el de la de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals. La FECASARM s’ha reunit dimarts al migdia amb representants de la Generalitat per pactar com haurien de ser les condicions de la reobertura dels locals.