El Ministeri de Sanitat ha reculat i deixarà en mans de les comunitats autònomes la decisió sobre la reobertura de l’oci nocturn. Així ho ha decidit per unanimitat el Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres. L’acord arriba després de l’oposició de diverses autonomies i el revés judicial de l’Audiència Nacional al text aprovat la setmana passada en què s’establien unes condicions de compliment obligat per recuperar l’activitat de les discoteques i que, en el nou text, passen a ser recomanacions.

Segons ha explicat la ministra Carolina Darias, el nou document elimina totes les restriccions relacionades amb la restauració i retorna a les autonomies les competències per decidir com i quan reobren l’oci nocturn. Aquesta decisió suposa fer una passa més respecte a la proposta que van fer les autoritats sanitàries dimarts passat. En aquell document, el ministeri ja plantejava la reobertura de l’oci nocturn a les comunitats de nivell 2, com era el cas de Catalunya.

Catalunya prepara la reobertura de l’oci nocturn

El govern català s’ha mostrat disposat a reobrir l’oci nocturn, que encadena nou mesos tancat. El Procicat va aprovar fa unes setmanes el protocol per recuperar l’activitat a les discoteques. Segons el mateix conseller de Salut, la recuperació de l’activitat en aquest sector podria ajudar a reduir les botellades a la via pública.