(ACN/redacció) El Ministeri de Sanitat ha rectificat el document aprovat la setmana passada pel Consell Interterritorial i, aquest dimecres, proposarà a les autonomies permetre la reobertura de l’oci nocturn també en aquelles comunitats que es trobin en nivell 2 d’alerta, com és el cas de Catalunya.

En el document inicial, Sanitat només permetia l’obertura a les comunitas amb nivell 1, i a les de nivell 2 ho deixava en mans de les autoritats autonòmiques. Amb el canvi, la majoria de comunitats podrien reobrir l’oci nocturn fins a les 2, ampliable fins a les 3 de la matinada.

Aquest canvi de criteri arriba després que l’Audiència Nacional hagi suspès aquestes restriccions a la Comunitat de Madrid com a conseqüència d’un recurs del govern madrileny. En la nova proposta, també s’eliminen les referències a la restauració i s’afegeix un apartat que apunta que les mesures acordades podran ser objecte de revisió i flexibilització a mesura i en consonància amb l’evolució de la pandèmia.

El govern espanyol ho atribueix a les dades favorables

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha justificat aquest dimarts la rectificació. Segons Montero, “les bones dades de vacunació i la tendència a la baixa de la incidència acumulada ofereixen la possibilitat de reevaluar les mesures”. L’executiu espanyol espera assolir el consens amb les comunitats autònoms aquest dimarts a una possible reunió –encara no convocada- de la Comissió de Salut Pública.

FECASARM demana que no es limiti l’horari

La patronal de la restauració i l’oci nocturn, FECASARM, ha lamentat que la nova proposta de Sanitat mantingui una limitació de l’horari de l’oci nocturn fins a les 2 h, ampliable fins a les 3 h. Consideren que qualsevol cosa que sigui reobrir sense poder aprofitar les hores fortes d’aquest sector, entre les 2 h i les 6 h, els “aboca a la ruïna”.

També estan pendents de la resolució del TSJC sobre el recurs que van interposar per demanar la reobertura a Catalunya de l’oci nocturn. “El batibull jurídic” que ha suposat la imposició de l’estat d’unes normes comunes per aquest sector fa que des de FECASARM no tinguin clar en quina direcció es pronunciarà el tribunal.