obres Sagrera

(ACN) El Jutjat d’Instrucció número 26 de Barcelona ha arxivat la causa oberta pels delictes de malversació i falsificació de documents en les obres de la Sagrera, que va comportar la detenció de tretze persones arran d’una denúncia d’Adif per sobrecostos en les obres superiors als 80 milions d’euros.

Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar l’ACN, la magistrada constata que en aquest projecte es van fer “obres imprevistes i urgents amb una voluntat de prioritzar el compliment de terminis d’execució pactats, continuant les obres i reservant per al final el cobrament total dels treballs executats encara no projectats”. Tot i admetre “irregularitats”, no veu acreditat que encobrissin una “diferència de geometria o mesura de l’obra, sinó d’avaluació i valoració”.

La causa estava oberta per tres trams de les obres d’alta velocitat a la Sagrera. La magistrada creu que no hi ha perjudici pels fons públics, i es basa en un informe signat pel propi president d’Adif. De fet, l’administrador no ha pagat encara una part de l’obra i una UTE ha portat el cas a la via contenciosa administrativa.

La pròpia fiscalia va demanar l’arxivament de la causa, i el mateix advocat de l’estat, en representació d’Adif, va presentar un escrit en què no s’oposa a aquesta decisió.