El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha anunciat canvis en l’estructura del govern municipal de Barcelona. A partir d’ara, la tinenta d’alcalde Laia Bonet assumirà les competències de Mobilitat i, per tant, relleva la fins ara regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. Per contra, Alarcón passarà a ser la portaveu del Grup Municipal del PSC i, així, s’incorporarà a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament. Fins ara, la portaveu del grup socialista era Laia Bonet.

Amb el canvi, doncs, Bonet passarà a ser la presidenta de TMB i deixarà de ser-ho Alarcón. Es dona la circumstància que Rosa Alarcón s’acomiada del càrrec havent presentat el primer viatge de la línia X1 de bus exprés, i l’endemà d’haver fet públic el Pla estratègic de TMB fins a l’any 2025, que preveu incorporar serveis com el lloguer de motos i cotxes compartits. Alarcón sí que manté la regidoria del districte d’Horta-Guinardó.

Objectiu: reforçar les polítiques de mobilitat

Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, els canvis responen a la voluntat del govern de comuns i socialistes de “reforçar les polítiques de mobilitat” en una “nova etapa de projectes estratègics”, després de l’etapa més dura de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, Collboni ha confiat a Laia Bonet tenir la “capacitat de fer acords amb els sectors afectats per la mobilitat“. A més, Collboni ha dit que “és un bon moment, l’equador del mandat” per “afrontar una nova etapa de reactivació de la ciutat”.

Pau Solanilla, nou comissionat a l’Ajuntament

Més enllà dels canvis a la cartera de mobilitat, Jaume Collboni ha fet un anunci més. Pau Solanilla s’incorporarà com a Comissionat de Promoció de Ciutat. Actualment, Solanilla és director de Relacions Globals de la Digital Future Society a la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Abans, havia assessorat la Secretaria d’Estat per a la UE i el Parlament Europeu, i havia estat dins de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

El líder del PSC ha assegurat que “és una persona amb una trajectòria internacional contrastada i avalada“, alhora que ha explicat que el lloc de Comissionat de Promoció de Ciutat “era un lloc pendent de cobrir, però va esclatar la pandèmia”.

Els canvis no seran efectius fins a la setmana vinent, quan l’alcaldessa, Ada Colau, signi els decrets que certifiquen les noves responsabilitats.