La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha explicat en un vídeo difós a Facebook quina és la malaltia minoritària que té i el perquè es veu obligada a deixar temporalment el districte fins al setembre. Alarcón relata davant la càmera que té la síndrome de Meige, una malaltia rara que ha costat molt que li diagnostiquessin perquè només la tenen 14 persones a tot Catalunya. És una malaltia neurològica poc freqüent que afecta sobretot la part muscular dels ulls. “És una malaltia que em tanca els ulls”, explica la regidora.

La síndrome de Meige no té cura, però Alarcón diu que els metges li han pogut fer un tractament per ajudar-la a viure “de forma tranquil·la el dia a dia”. Aquest tractament, però, requereix que faci una aturada fins al mes de setembre. “Obligatòriament haig d’estar de baixa”, confessa la regidora. Tot i això, també afegeix: “Això no vol dir que abandoni, ni que abandoni el districte, al contrari, hi estic molt a sobre”.

La regidora d’Horta-Guinardó assegura que aquests mesos que estarà de baixa continuarà molt pendent de tots els problemes del veïns i mirarà de trobar-hi una solució. El setembre del 2021, Alarcón va deixar la regidoria de Mobilitat i la va substituir Laia Bonet.