La regidora de Nou Barris, Rosa Alarcón, ha presentat la dimissió a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per motius de salut. Alarcón, que també és regidora de Comerç, Restauració i Mercats, ha anunciat la renúncia al càrrec en un missatge a Twitter. La socialista té la síndrome de Meige, una malaltia rara que ja l’havia obligada a retirar-se temporalment de la política temps enrere. “Malauradament, ara haig d’aturar el meu ritme”, explica a la piulada.

Alarcón confessa que ha pres aquesta decisió “amb tot el dolor”, i ha agraït el suport i la confiança de l’alcalde durant aquests anys en què ha format part de l’equip de govern municipal.

La regidora socialista ja s’havia vist obligada a aturar la seva responsabilitats polítiques en anteriors ocasions. En el mandat anterior, quan era regidora d’Horta-Guinardó, va haver de deixar temporalment el districte durant uns mesos a causa de la malaltia. Un any abans, el 2021, també va deixar la regidoria de Mobilitat i la va substituir Laia Bonet.

Collboni: “La teva renúncia ens toca profundament”

L’alcalde, Jaume Collboni, ha reaccionat també a Twitter a l’anunci d’Alarcón. “La teva renúncia ens toca profundament”, ha confessat. També ha lloat la tasca de la regidora i la seva “feina incansable”. Collboni destaca que Alarcón ha treballat “amb dedicació, capacitat de treball i passió per Barcelona i els seus barris”, i assegura que “sempre serà recordada i serà un exemple per a tots nosaltres”. L’alcalde, a més, està convençut que seguiran treballant plegats per una ciutat millor.

Què és la síndrome de Meige?

Alarcon ha parlat sempre obertament de la malaltia que té. Es tracta d’una malaltia que li ha costat molt que li diagnostiquessin perquè només la tenen 14 persones a tot Catalunya. És una malaltia neurològica poc freqüent que afecta sobretot la part muscular dels ulls. “És una malaltia que em tanca els ulls”, ha relatat al parlar del que li passa.