manifestacio parc joan miro 29 març 2023
Foto: Edu Bayer

L’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat al plenari municipal del mes de setembre que Barcelona ha revisat i inspeccionat 30.075 arbres dels carrers, parcs i places de la ciutat. Ho ha dit en ple debat sobre la caiguda d’arbres a Barcelona; l’últim va ser un lledoner que va caure aquest dijous al carrer d’Aragó.

Segons Collboni, un 99,3 % de les inspeccions han obtingut un resultat positiu, i és per això que ha demanat evitar “discursos alarmistes”. Ara bé, sí que ha admès que després de fer els exàmens els tècnics de Parcs i Jardins han decidit actuar en 193 arbres (un 0,7 % dels revisats). Entre les actuacions que s’han decidit fet hi ha la tala de l’arbre, un abatiment o, simplement, la poda d’algunes branques.

Les dades les ha dites l’alcalde com a resposta a una pregunta de la regidora Francina Vila (TriasxBCN), sobre el capteniment del govern municipal davant la caiguda d’arbres, com també la palmera que va matar una noia al Raval. Vila ha demanat a Collboni que “no deixi a la sort l’arbrat de la ciutat” i que entomi un canvi en la gestió del verd urbà.