Resultats 14-F a Sarrià - Sant Gervasi

Sarrià – Sant Gervasi és el districte de la ciutat en què Vox ha entrat amb més força amb l’11 % dels vots, que el situen com a quarta formació. Al davant del partit d’ultradreta han quedat Junts per Catalunya amb més del 21 % dels suports; el PSC, que ha pujat gairebé un 6 % i s’enfila fins a pràcticament el 19 % dels sufragis, i el PP, que ha aglutinat l’11 % dels vots.

Aquest districte és on els populars ha crescut més (un 5 %). En cinquena posició ha quedat Esquerra, que ha baixat prop d’un punt i mig, i Ciutadans, que ha caigut 20 punts. També destaca que el PDeCAT ha obtingut els millors resultats a Barcelona aquest 2021 amb més del 7 % dels suports. Ja al darrere han quedat En Comú Podem i la CUP amb prop del 4 % dels sufragis.

El districte amb més participació

Sarrià – Sant Gervasi ha registrat l’índex més alt de participació de tots els districtes de Barcelona amb el 68, 46 % del total dels electors, un 15 % per sobre de la participació que hi ha hagut a tot Catalunya. Malgrat tot, ha quedat un 18 % per sota del 86,73 % del 2017.

Resultats anteriors

Sarrià – Sant Gervasi ha estat durant anys el bastió de CiU. Fins a les eleccions al Parlament del 2012 hi havia guanyat per, com a mínim, el 40 % dels vots. El 2015, la llista de Junts pel Sí va obtenir el 43,6 % dels vots del districte, però el 21 de desembre del 2017 Ciutadans va guanyar (29,9 % del vot) per una diferència molt ajustada JxC (29,3 % del vot).

En les últimes eleccions catalanes, el bloc constitucionalista va ser el que va quedar més a prop del 50 % dels vots. PP, PSC i Ciutadans van sumar el 48,5 % de les paperetes mentre que el bloc independentista (JxC, ERC i CUP) van representar el 45,3 % dels vots del districte.