El frec a frec de les enquestes de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona entre Ada Colau i Ernest Maragall trenca les barreres de la campanya. Tot i que alguns partits volen que en la cursa electoral d’aquests dies a Barcelona soni rumba, com la rumba presentada per Collboni o la rumba de Colau, és el reggaeton el que s’endú la palma.

Va començar a sonar reggaeton amb ‘Ada is in da house’ ja fa dies, el videoclip penjat a YouTube per Caderas Crew, que es va fer viral en poques hores, i ara és el torn del reggaeton d’Ernest Maragall, el candidat d’ERC, que també té el seu propi èxit. El programa d’humor de TV3, ‘Polònia’, ha fet una versió d’aquest videoclip, i ara s’hi pot veure el personatge d’Ernest Maragall fent gala de tot tipus d’activitats i aficions per demostrar que la seva edat no és cap problema.

reggaeton ernest maragall polonia tv3

Maragall, entre altres frases de sàtira que inclou el reggaeton, defensa que “l’arruga és bella” vestit amb un xandall vermell. Precisament és aquest xandall el que ha aprofitat Ernest Maragall per fer entrar en campanya el vídeo, que ja s’ha fet viral. El candidat d’ERC, de fet, ha demanat amb ironia a través de Twitter a l’equip del programa que li tornin el xandall. Però el vídeo també ha portat polèmica. Des dels comuns, el regidor i número set d’Ada Colau per a les municipals del 2019, Eloi Badia, ha criticat que TV3 li faci el “trap'”a Maragall “amb els diners de tots i en plena campanya electoral”.

Aquesta no és l’única sàtira de l’equip del ‘Polònia’ sobre la pugna per l’alcaldia de Barcelona. Fent al·lusió a la competició coneguda mundialment Eurovisió, que se celebrarà aquest cap de setmana, els humoristes han apostat per fer pujar a l’escenari els candidats a les municipals a Barcelona: Ada Colau, Ernest Maragall, Elsa Artadi, Jaume Collboni, Manuel Valls, Josep Bou, Anna Saliente i també Jordi Graupera. Alguns d’ells també els han agraït a través de les xarxes aquesta particular imitació del xou musical.